середа, червня 10, 2015

Смачне, прохолодне, морозиво солодке!

10 червня - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МОРОЗИВА
                                            ХОЛОДНА СМАКОТА!
  • Заспокоює нервову систему
  • Допомогає відновити енергію
  • Захищає від стресів, рятує від безсоння
  • Загартовує горло, але морозиво слід облизувати, а не відкушувати великими шматками
  • Знижує високий артеріальний тиск
10 червня в усьому світі відзначається Всесвітній день морозива. З цього дня воно поступило у продаж. Морозиво - освіжаючий десертний продукт, виготовлений з молока, вершків, масла, цукру, плодів або ягід та ін. харчової сировини. Основними видами морозива є: молочне, вершкове, пломбір і фруктово-ягідне. Точну дату виникнення десерту не знає ніхто. Ще у давні часи кухарі змішували фруктові соки з льодом і це також можна вважати різновидом морозива. Сто років тому можна було знайти морозиво тільки у спеціальних кондитерських. Морозиво продавали у спеціальному посуді і їсти його можна було тільки ложкою, до того ж, сидячи за столом у приміщенні.
      "У кондитерській "Ласунчик" ішов бучний бенкет - знищували припаси морозива!  Важко собі уявити, скільки порцій вершкового, шоколадного, ванільного, малинового, полуничного, ананасового, абрикосового, лимонного морозива може з'їсти один ласун, якщо його вчасно не зупинити!" (С.Михалков)



                                                                                                                  
      Книги, з яких малюнки та текст використані при друкуванні матеріалу:
* Герланець,В. Дивовижні пригоди Каркуші та оливця,-Харків:Ранок, 2004.-79 с.
* Костинский,А.Тигренок, который говорил "Р-Р-Р".-Симферополь:Реноме.2001.- 80 с.
* Михалков,С.Свято неслухняності.-К.:Махаон-Україна,2008.- 144 с.
* Успенський,Е.Все як слід.-Харків:Ранок,2006.- 126 с.
* Хаткіна,Н Про дівчинку Машу та мухомора Яшу.-Харків:Ранок,2004.-79 с.
* Шаповалов,С.Ведмежатко.-ПП Авіаз, 2008.-10 с.


                                                 СМАЧНОГО!

Немає коментарів:

Дописати коментар