четвер, квітня 15, 2021

Дракони, вікінги... та інші

  15-го квітня день народження у британської дитячої письменниці та ілюстраторки Крессиди Ковелл. До початку своєї письменницької кар'єри вона була викладачем, працювала у видавництві та художній школі. Дебютувала у 1988 році з виданням "Книга з бібліотеки малої Бо Піп". 
Але справжня світова слава прийшла до Ковелл у 2010 році. Саме тоді компанія DreamWorks випустила у прокат повнометражний анімаційний фільм за мотивами її книжок "Як приручити дракона". Мультфільм мав величезний успіх та номінувався на "Оскар". Відтоді мільйони дітей по всьому світу зачитуються історіями про життя та пригоди героїв, яких вигадала британська письменниця. Серію перекладено на 38 мов світу, тиражем понад 8 мільйонів примірників. В ній розповідається про простого хлопчика Гиккуса, який з часом стає славетним героєм-вікінгом та набуває звання зашіптувача драконів.  
  Окрім серії про драконів, творчий доробок Крессиди Ковелл включає серії "Емілі Браун" та "Були собі чаклуни", а також видання "Гикавка - вікінг з морською хворобою", "Там нема ніякого Привиденятка", "Татусь на місяці", "Не роби цього, Кітті Кілрой".
  Українською мовою перекладено лише частину серій "Як приручити дракона" та "Були собі чаклуни". В останній розповідається про дівчинку-воїнку, що володіє магією та хлопця-чаклуна, який не має чарів. Їх з самого малку вчили люто ненавидіти одне одного, але настане мить, коли їм доведеться забути про ворожнечу і разом спробувати здолати стародавнє зло, що прокинулось.
  Завдяки Українському інституту книги та видавництву "Рідна мова" наші читачі теж мають змогу познайомитися з цими неймовірно цікавими та позитивними історіями від відомої британської письменниці. 





 



Немає коментарів:

Дописати коментар