понеділок, лютого 20, 2023

На тім стою і не можу інакше...

У листопаді 2013 - лютому 2014 років  громадяни України постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Події, які відбулися, назвали Революцією Гідності. 18-20 лютого 2014 року відбулися криваві сутички в центрі Києва, підпалено Будинок профспілок та загинула найбільша кількість євромайданців, які стали Героями Небесної Сотні. Сьогоді вся країна схиляє голову перед героями: саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу своїм життям. В 2023 році компанія вшанування Героїв Небесної Сотні відбувається під гаслом "Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни".
В день вшанування Героїв працівники бібліотеки "Преображенська" провели майстер-клас з учнями 5 класу школи № 43. Діти робили ангелочків, яких прикріпили на Дерево пам'яті.













А ці світлини повертають нас у 20 лютого 2022 року, коли бібліотека долучилася до тихої акції "Ангели пам'яті", яка проходила у різних куточках нашої країни. Вона була присвячена вшануванню Героїв Небесної Сотні та всіх, хто віддав своє життя за незалежність України. Разом з нашими читачами ми виготовили паперових ангелів. Біля пам'ятника Олександру Плеханову, студенту архітектурного факультету Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА), героя Небесної Сотні, ми згадали про трагічні сторінки історії нашої країни, поклали квіти та вшанували пам'ять загиблих паперовими ангелами. І не здогадувалися, що чекає на Україну через чотири дні. І що ми вшановуємо перших героїв російсько-української війни. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на своїй землі!



НАРОДЖЕНІ ВМЕРТИ - ЗАЛИШАЮТЬСЯ ЖИТИ В ВІКАХ!!!
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

#бібліотеки_соломянки #бібліотека_преображенська  #День_Героїв_Небесної_Сотні #Небесна_Сотня_перші_герої_російськоукраїнської_війни

Немає коментарів:

Дописати коментар