середу, липня 31, 2024

Книга місяця: липень 2024


Книжковими лідерами за кількістю запитів у липні стали:

📙Анн-Катрін Геґер "Детективна агенція "На сіннику". І бе, і ме, і кукуріку" Видавництво: Рідна Мова, 2024 
Кількість сторінок: 72 
Рекомендований вік: 6+ 

Чудова дитяча книга, яка вміщує в собі історію про пригоди детективної агентури на старій фермі. Головні герої - баранчик Вовна та курка Гільда - детективи і справжні знавці своєї справи, які завжди розгадують таємниці і загадки, що трапляються на їхньому життєвому шляху. Сюжет приємний і тим, що вдало поєднує гумор, пригоди і детектив. Крім того, персонажі настільки харизматичні, що з легкістю западають у серця читачів. Ця книга сподобається і дітям, і батькам. Вона не лише розважить читачів, а й навчить їх дружбі, співпраці та важливості вирішення проблем. 

📗Сара Андерсен "Це серйозно! Антидепресивна книжка для дівчат у малюнках Сари Андерсен" 
Видавництво: Vivat 
Кількість сторінок: 112 
Рекомендований вік: 11+ 

Ця книга дуже легка в читанні, але в більшій мірі - в перегляді її сторінок, бо це комікси, які так полюбляють більшість сучасних дітлахів. Вона орієнтована на дівчаток, проте хлопців також може зацікавити своїм легким сюжетом і гумором. 
Наповнення книги - це життєві ситуації, які трапилися з дівчинкою-підлітком. Читаючи її, можна знайти щось подібне із свого життя - відносини з хлопцем, примірка одягу, шопінг, навчання, розмови з оточуючими і т.п. Навіть назва цієї книги говорить сама за себе, бо коли нахлинуть негативні емоції, можна просто відкрити її на будь-якій сторінці (адже кожна історія автономна по змісту), і прочитавши, зрозуміти, що не все так погано, що не ти одна стикаєшся з життєвими труднощами, що вихід із будь-якої ситуації завжди знайдеться. А ще цей комікс вчить сміятися і над собою, і над проблемами, більшість із яких з плином часу перетворюються на дрібниці. 

Отож, якщо ви ще не знайомі із представленими книгами, рекомендуємо завітати до нашої бібліотеки і взяти до прочитання ту, яка зацікавила, щоб переконатися, що недаремно вони стали книгами місяця.

Немає коментарів:

Дописати коментар