суботу, серпня 31, 2024

Книга місяця: серпень 2024


Книжкові фаворити серпня:

📘Нанна Несгефер “Пригоди кажаночки Дарусі”
Видавництво: Vivat, 2022
Кількість сторінок: 64
Рекомендований вік: 3+


Даруся - особлива кажанка, бо на відміну від інших вуханчиків вона міцно спить вночі. А от дні у неї проходять так захопливо! Даруся бавиться з друзями, катається на велосипеді, святкує день народження, рятує від небезпеки інших… З нею відбувається скільки різноманітних пригод, про які так цікаво слухати маленьким читачам.
А ще книжечка чудово підійде для читання перед сном, адже кожна її оповідка закінчується тим, що Даруся вкладається спати.

📗Андрій Кокотюха “Гімназист і Біла Ворона”
Видавництво: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019
Кількість сторінок: 272
Рекомендований вік: 12+


Це третя частина детективної трилогії про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці. В перших двох хлопець вже розгадав загадку Чорної Руки і здолав Вогняного Змія, а тепер полює на Білу Ворону. Ця лиходійка вишукує в інтернеті не схожих на інших підлітків і затягує їх у свої смертельні тенета.
Окрім закрученого детективного сюжету, книга ще цікава й тим, що підіймає та занурює у проблеми сучасних підлітків - булінг, непорозуміння з батьками і, як наслідок, втеча від проблем у віртуальний світ та самогубство.

Ці та безліч інших, не менш цікавих книжок ви знайдете у нас в бібліотеці за адресою: м. Київ, вул. М. Кривоноса, 19. Завжди раді бачити вас! 

Коміксоманія

Літо добігає кінця, але так хочеться, щоб про нього залишилися яскраві спогади. Тому 28 серпня, у Міжнародний день публічного читання коміксів, працівники бібліотеки “Преображенська” влаштували для дітлахів розважально-ігрову програму – квест під назвою "Коміксоманія". Бібліотекарі ретельно підготувалися до цієї розваги. Були задіяні всі зали бібліотеки та навіть подвір'я. Дітки етап за етапом проходили випробування, використовуючи підказки у книгах-коміксах, а також допоміжні засоби - ліхтарик, дзеркало, окуляри, фарби тощо. А з яким запалом вони шукали конверти з підказками! Було помітно, що діти у захваті, а також те, що робота в команді їх об'єднує. І хоча не всі учасники були знайомі з коміксами, проте їм на допомогу у розгадуванні загадок приходили любителі і знавці мальописів. Кожна правильна відповідь наближала пошуковців до скарбу – скриньки з солодощами. І врешті-решт його було знайдено! 
Квест показав, що вчитися – це весело та круто! І не завжди потрібно для цього сидіти за партами. Можна ось так в бібліотеці, в розважальній формі відкривати для себе щось нове, здобувати корисні навички. Діти отримали яскраві враження, велике задоволення від гри, а дехто знайшов нових друзів.





четвер, серпня 29, 2024

Пішли на небо нескореними

Уже сьогодні, завітавши в бібліотеку "Преображенська", кожен зможе ознайомитися з виставкою, приуроченою до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України - "Пішли на небо нескореними".
Це дуже особлива виставка. Вона прониклива, сльозоточива, хвилююча і, в певній мірі, болюча. Тут представлені книги письменників, журналістів, свідків жахливих подій, які спіткали нашу державу і які, на жаль, досі тривають. Книги, де описуються випробування, шляхи і долі українських воїнів, де розповідаються реальні факти, історії і ситуації із вуст першоджерел. Ці книги покликані донести всім українцям, якою дорогою ціною дається нам свобода і незалежність. І виборюємо ми її, на жаль, по цей день. Ми завжди повинні пам'ятати про своїх героїв і захисників!

Література:

  • Бережко-Камінська, Ю. Україна: пекельний 22-й. Народний щоденник. - К.: Артіль, 2023. - 320 с.
  • Вовк, І. Донецький аеропорт. Справжня історія: у 2-х ч. Ч. 1. Новий термінал. - Х.: Фоліо, 2022. - 411 с.
  • Вовк, І. Донецький аеропорт. Справжня історія: у 2-х ч. Ч. 2. Кіборги. - Х.: Фоліо, 2022. - 411 с.
  • Задорожна, О. Рядки з передової. Антологія поетів, опалених війною. - К.: Фенікс, 2018. - 132 с.
  • Калиновська, О. Неоголошена війна. Невідомі факти і хроніки АТО. - Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 512 с.
  • Камінський, С. Народні панцерники. - К.: ДрімАрт, 2021. - 224 с.
  • Кашпор, О. Війна очима ТСН, 28 історій по той бік камери. - К.: Основи, 2015. - 224 с.
  • Котлярчук, А. Добровольці. Доба героїв. - К.: Мистецтво, 2019. - 320 с.
  • Кривцов, М. - "Далі". Вірші з бійниці: поезії. - 2-ге вид. - К.: Наш Формат, 2024. - 192 с.
  • Позняк-Хоменко, Н. Без ротації. - Тернопіль: Джура, 2023. - 224 с.
  • Поташнікова, Р. Шлях українського воїна. - К: Балтія-Друк, 2020. - 112 с.
  • Стеценко, Ю. Пісні нескорених війною. Ч. 1. - Тернопіль: ТОВ Видавництво "Крила", 2020. - 208 с.
  • Тихий, В. Наші котики; Бліндаж. - Х.: Фоліо, 2020. - 252 с.
  • Якимчук, Л. Абрикоси Донбасу. - Л.: Видавництво старого Лева, 2023. - 136 с.

понеділок, серпня 26, 2024

В моєму серці Україна: діти - захисникам

24 серпня, в День незалежності України, в бібліотеці "Преображенська" після перерви на літні канікули знову розпочав свою роботу гурток "Майстерня чудових саморобок". З нагоди свята бібліотекарі влаштували для відвідувачів патріотичний майстер-клас "В моєму серці Україна: діти - захисникам". Перед тим, як почати процес рукотвору, діткам провели історичний екскурс у становлення незалежності України, пригадали визначні імена, які були причетні до неї. Як ми знаємо, листівок забагато не буває. Тому після цікавої бесіди, дітки завзято приступили до їх виготовлення. Юним гостям було запропоновано на свій розсуд деталізувати листівку, основна кольорова гамма якої була в патріотичному стилі, а в центрі розмістити соняшник, як один із рослинних символів України.
Майстер-клас пройшов "на одному диханні": цікаво, весело і творчо. Дітки були задоволені як результатом своєї роботи, так і тим, що їх листівки потраплять до рук наших захисників. По традиції було зроблено кілька фото на згадку.





вівторок, серпня 13, 2024

Новинки читального залу


Бібліотека "Преображенська" запрошує своїх користувачів ознайомитися з новинками читального залу. Книжкова виставка увібрала в себе добірку із чудовоілюстрованих примірників про звичаї і традиції нашого краю, міфи та фейки з історії України, про мистецтво та культуру, про життя та діяльність видатних українців тощо. Вони нікого не залишать байдужими, ба навіть більше - від кожної книги можна отримати неповторне і особливе враження. Тримаючи у руках будь-яку із них, отримуєш естетичне задоволення, адже кожну можна вважати витвором мистецтва. Тому запрошуємо і чекаємо на виставці!

 Література:

  • Бережко-Камінська, Ю. Україна: пекельний 22-й. народний щоденник. - К.: Артіль, 2023. - 320 с.
  • Береза, Р. В акордах вічності і слави. - Львів: Видавництво "Апріорі", 2023. -     408 с.
  • Венгринюк, Х. Ловці світла: історії українських художників. - Чернівці: Книги ХХІ, 2023. - 40 с.
  • Гресь, В. Дзвонять дзвони. Притчі про кармалюка. - К.: ФОП "Ротарчук Іван Сергійович", 2023. - 112 с.
  • Гузар, Л. Спогади. - Київ: Портал, 2023. - 416 с.
  • Єремеєв, П. Міфи та фейки з історії України. 33 спростування. - Х.: АССА,   2023. - 144 с.
  • Катерина Білокур: Книга-альбом. - К.: Мистецтво, 2015. - 152 с.
  • Київ. Жінки. Війна. - Київ: Креативна агенція "Артіль", 2023. - 225 с.
  • Ковалишена, І. Крута історія перемог. - К.: Моя книжкова полиця, 2023. - 164 с.
  • Кривцов, М. Вірші з бійниці. К.: Наш формат, 2024. - 192 с.
  • Курилова, В. Балет. Перший пірует Стефанії. - К.: Моя книжкова полиця,       2023. - 176 с.
  • Мистецтво Київської Русі. - К.: Мистецтво, 2015. - 304 с.
  • Морозенко, М. Наші звичаї і традиції. - К: "Агенція "ІРІО", 2023. - 208 с.
  • Петриківський розпис: Книга-альбом. - К.: Мистецтво, 2015. - 240 с.
  • Позняк-Хоменко, Н. Без ротації. - Тернопіль: Джура, 2023. - 224 с.
  • Проща, В. Nominka. Українські імена світової історії. - К.: Моя книжкова полиця, 2023. - 156 с.
  • Родічкіна, О. Старовинні маєтки України: Книга-альбом. - К.: Мистецтво,     2015. - 384 с.
  • Семенюк, С. Визначні діячі українського походження: Державні та релігійні діячі, політики, військові. - Львів: Література та мистецтво, 2023. - 792 с.
  • Шиманська, А. 501 факт, який треба знати з... історії України. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2023. - 256 с.

понеділок, серпня 12, 2024

Лінивий суботній день

В календарі незвичайних свят є Лінивий день, який щороку припадає на 10 серпня. Так-так, саме лінивий. Чому б не знайти для себе в календарі один день, коли офіційно можна влаштувати таке "свято": поніжитися в гамаку, розслабитися і нічого не робити. Бібліотека "Преображенська" запропонувала альтернативу гамаку і організувала для своїх читачів лінивий суботній кінозал. Дітям було запропоновано обрати на свій розсуд улюблений мультфільм для перегляду. Цього разу вибір впав на супер яскравий і веселий мульт "Секрети домашніх тварин". Після кінозалу, бібліотекарям захотілося порадувати юних гостей цікавим заняттям, бо, зазвичай, дітям не хочеться одразу розходитися по домівках. Тому всі дружно перебралися із зручних крісел до іншої зони. Суботнім "лінивцям" надали можливість трішки поринути у світ героїв з переглянутого мультфільму і творчо проявити себе. Як виявилось - лінуватися в бібліотеці "Преображенська" приємно і весело!



четвер, серпня 01, 2024

Вусато-хвостаті історії: частина 1

Книги про тварин викликають незмінний інтерес у дітей різного віку - від дитсадка до підлітків. Така література є не тільки захоплюючим і пізнавальним читанням, вона вчить доброті, милосердю, любові до природи і братів наших менших. Історії про тварин - часом смішні й дивакуваті, часом – щемкі й болісні, але завжди промовляють до самого серця.
Якщо ви також обожнюєте тварин та історії про них, придивіться до наших книжкових новинок. Вони 
сподобаються як найменшим читачам, так і тим, хто може проковтнути сотню сторінок за вечір.






Далі буде...