середу, травня 06, 2015

ПАМ'ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО


Однією з наймасштабніших скорботних подій 20 століття, однією з найболючиших ран людства, яка болить досі, була Друга світова війна проти нацизму.
У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти. Хлопчики та дівчатка йшли на фронт у військові частини. Вони були розвідниками і зв'язківцями, сестрами милосердя і підривниками. Великі подвиги творили юні в роки війни.
          "Я в книгу серця їх завів.У Книгу пам'яті нетлінну" (А.Вольський)
Перший удар ворога прийняли прикордонні війська...Героїчна оборона Брестської фортеці на території Білорусії тривала з 22 червня до 20-х чисел липня 1941 р.В обороні брали участь близько 4 тисяч чоловік, представників більш ніж 30 націй та народностей. Захисники здивували світ своєю мужністю та відвагою. Поруч з воїнами біля бійниць фортеці стали діти. Цим героїчним дітям ми присвятили годину пам'яті "Маленькі герої великої війни".
5 травня в бібліотеці відбулася прем'єра спектаклю "Донька командира", яку представив театр "Пам'ять" школи № 26 Солом'янського району м.Києва. Керівник Левченко Тамара Михайлівна. Вистава присвячена дітям Брестської фортеці (Білорусія). Глядачами були  учні 6,7 класів школи № 43. І діти, і дорослі з захопленням стежили за розвитком подій на сцені. Всі сцени, всі герої мають своїх прототипів.
































Колектив бібліотеки дякує акторам театру "Пам'ять" (школа № 26). Особливу ПОДЯКУ висловлюємо керівникові театру Левченко Тамарі Михайлівні за її внесок у виховання кращих громадських якостей і патріотичної свідомості юного покоління. Бажаємо творчих успіхів та вдячних глядачів.

1 коментар: