середу, липня 28, 2021

Чарівний світ Беатрікс Поттер

  28 липня виповнюється 155 років від дня народження англійської письменниці та художниці Елен Беатрікс Поттер. Скільки себе пам'ятала, вона завжди любила малювати, а ще любила тварин і без кінця малювала саме їх. У її малюнках пухнасті звірятка обзаводилися іменами, модно одягалися, одружувалися, мали дітей... Так поступово складався неповторний стиль прекрасної художниці. Пізніше Поттер почала писати про своїх вихованців дивовижні історії. Її добрі казки та чарівні малюнки швидко полюбилися дітям. Загалом письменниця написала 23 дитячі книжки, їх було перекладено на 35 мов світу. Пройшло багато часу, але вони і досі перевидаються та не втрачають своєї актуальності.
   У наших маленьких читачів та їхніх батьків теж є можливість познайомитися з класикою дитячої літератури. Завдяки Українському інституту книги на поличках нашої бібліотеки з'явилися наступні книжки: 
Беатрікс Поттер "Кролик Пітер" та інші історії"
Видавництво: Видавнича група КМ-БУКС
Рекомендований вік: від 3 до 5 років, від 6 до 8 років
Кількість сторінок: 272
   Кролик Пітер - найбільш відомий персонаж казок Поттер. Першу історію про нього вона написала для п'ятирічного сина своєї колишньої гувернантки. Він став першим, хто визнав її літературний талант і закликав опублікувати казку. Проте шість видавництв одне за одним відмовили Поттер. Тому вона вирішила самостійно опублікувати та розповсюдити 250 примірників. Лише через рік Кроликом Пітером нарешті зацікавилося видавництво, а згодом він став одним із улюблених героїв в усьому світі. За 100 років книга досягла тиражу 40 мільйонів примірників.

  Втім, поряд із ним казки Поттер населяє безліч інших, не менш цікавих персонажів. Далеко не всі вони позитивні, але кожен переживає неймовірні пригоди, з яких можна чимало дізнатися про таємне життя тварин.
Беатрікс Поттер "Казка про білченя Горіхама. Казка про Джеміму Качку-О'Зерну", "Казка про Рудого і Квашеного"
Видавництво: Фоліо
Рекомендований вік: від 3 до 5 років, від 6 до 8 років
Кількість сторінок: 127









Немає коментарів:

Дописати коментар