понеділок, червня 12, 2023

Розквітла троянда червневого ранку

Кожного року, 12 червня, люди в різних куточках нашої планети відзначають одне з найпрекрасніших свят - День червоної троянди. Це свято вшановує квітку, яка отожнюється з коханням, пристрастю, романтикою, а її краса та солодкий аромат наповнюють серце щастям. "Любов, як троянда, троянда червона, квітне в моєму саду..." - писав Роберт Бернс. "Цариця квітів" - називала троянду давньогрецька поетеса Сафо.  Шекспір згадував про цю квітку понад 50 разів у своїх поемах. У стародавньому світі вона символізувала богиню кохання Афродіту, у 18-му столітті перетворилася на таємну мову спілкування закоханих. Червона троянда - універсальний спосіб сказати про свої почуття.. Також вона означала могутність і владу. Особливо шанують її в Америці, де відбуваються фестивалі на її честь. Звідти і піша традиція - святкування Дня червоної троянди.

В бібліотеці "Преображенська" діти із задоволенням взяли участь у майстер-класі, присвяченому Дню червоної троянди. Але троянда виявилася з сюрпризом: всередині квіточки сховалася цукерка. Ось такий подарунок можна зробити своїми руками. А що для цього треба? Прийти до бібліотеки, де можна і читати, і майструвати, і грати! Наближаються літні канікули - отже ЧАС  БІГТИ  ДО  БІБЛІОТЕКИ! ЧЕКАЄМО!






#Бібліотеки_Солом'янки # Бібліотека_Преображенська #дитяча_творчість #майстер_клас              #День_червоної_троянди  #троянда_з_сюрпризом            

Немає коментарів:

Дописати коментар