понеділок, вересня 16, 2024

Чари осені

Уже майже середина вересня, а сонечко досі радує нас своїм теплом, осінь-чарівниця балує та надихає на створення цікавих композицій. Цю ідею втілили учасники гуртка "Майстерня чудових саморобок" 14 вересня в бібліотеці "Преображенська". Це було осінннє декоративне панно. На перший погляд, юним майстрам здалося, що із завданням буде складно впоратися. Але варто було розпочати і все у них виходило, адже допомогли чари осені і працівники бібліотеки. Під час майстер класу діти активно обговорювали початок навчального року, складали рейтинги найтяжчих та найцікавіших уроків, а також пригадували кумедні випадки зі шкільного життя. Незчулися, як поробка була готова. Учасники гуртка отримали не тільки естетичне задоволення від результатів своєї творчості, а й від спілкування один з одним після тривалої перерви. Осінній декор, зроблений своїми руками, прикрашатиме їхню домівку і нагадуватиме про золоту осінь.









    


четвер, вересня 12, 2024

Наш вибір - українське кіно

До Дня українського кіно, який відзначають 14 вересня, у бібліотеці "Преображенська" відбувся перегляд українського анімаційного фентезійного фільму "Мавка. Лісова пісня", який став найкасовішим кінопроєктом за всю історію незалежного українського кінематографа.
Перед переглядом бібліотекарі запропонували глядачам погортати сторінки драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" та "Берегиня лісу". Одна з книг стала основою для створення фільму, а інша створена за його мотивами. Після перегляду діти зіграли в гру "Мавка. Світ лісу", щоб краще познайомитися з персонажами. Фільм припав юним глядачам до душі і тепер вони будуть рекомендувати його усім, хто не дивився.
Викликає гордість те, що це саме український мультфільм, який демонструє силу, культуру та самобутність нашого народу не лише в Україні, а й за її межами.



вівторок, вересня 10, 2024

Читати - це модно! Книга - це круто!

З 19.08 по 09.09 у бібліотеці "Преображенська" діяла виставка світлин книголюбів "Читати - це модно! Книга - це круто!". Вона була приурочена до Всесвітнього дня фотографії та Всесвітнього дня книголюба одночасно. Усі шанувальники книжок могли спробувати себе у ролі фотографа і моделі. Їм потрібно було створити привабливу фотокомпозицію зі своєю улюбленою книгою і надіслати її до бібліотеки.
Ідея так сподобалася дітям, щоб бібліотекарі вирішили провести конкурс на найкраще фото, за яке голосували відвідувачі бібліотеки.
І ось настав день підрахунку голосів. Скринька з листочками була наповнена майже повністю. За результатами голосування з чималим відривом від інших конкурсантів перемогла наймолодша учасниця. Працівники бібліотеки з великим задоволенням вручили їй заохочувальний подарунок. Вітаємо переможницю і дякуємо усім, хто поділився світлинами і проголосував!



                            

понеділок, вересня 09, 2024

Зустріч з гарною книгою

Не всі діти люблять читати, але всі люблять грати. Поєднати читання та гру вирішили працівники бібліотеки "Преображенська" у День читання книги. Для цього обрали книгу Ютти Лангройтер "Так сильно люблю тільки тебе". Маленька гостя, яка завітала в цей день до бібліотеки, з великим інтересом слухала історію про зайченя Йозю, яке не хотіло слухати маму і вирішило піти з дому. Читання супроводжувалося маленьким "театральним дійством", до якого із задоволенням долучилися і дівчинка, і бібліотекар. По завершенню вони поділилися своїми думками щодо поведінки цього неслухняного зайченяти і зробили висновок, що мами хочуть для своїх дітей тільки найкращого.
Сподіваємося, що цей захід започаткує в бібліотеці традицію читання, де поєднується книга і ляльковий театр, оскільки така форма допомогає дітям розвиватися всебічно. Лялька розвиває в них творчі здібності: артистичність, музикальність, фантазію та почуття гумору. Запрошуємо батьків та дітей до участі в літературних читаннях!





суботу, вересня 07, 2024

Школознавство

5 вересня, після літніх канікул, у бібліотеці "Преображенська" знову розпочав свою роботу розмовний клуб української мови, за яким так сумували його постійні учасники. Оскільки вересень - це початок нового навчального року, то і тема зустрічі була "Школознавство".
Безсумнівно дітям було цікаво дізнатися про історію виникнення шкіл в Україні, їх види в різні епохи, а також про предмети, які вивчалися в ті часи, методи викладання та види покарань, які існували в навчальних закладах. Відвідувачі розмовного клубу з неабияким інтересом слухали нову для них інформацію, коментували, ставили запитання. Їхній словниковий запас поповнився такими словами, як єзуїт, скрипторій, дидаскал. Звичайно ж дітлахів обурила інформація про існування покарань у навчальних закладах в ті часи. Порівнюючи умови навчання тоді і зараз, усі погодилися з тим, що їм пощастило навчатися в сучасній школі. 
Звісно, не обійшлося і без всіма улюблених ігрових вправ, завдань та настільної гри. Все це у комплексі з гумором забезпечило чудовий настрій, отримання неординарних знань і гарно проведений час у хорошій компанії.




середу, вересня 04, 2024

Осінь вже постукала у вікна

Як би ми не хотіли триматися за літечко, осінь не забарилася і прийшла до нас з теплими промінчиками сонця. А ми в бібліотеці "Преображенська" зустрічаємо її із великим задоволенням. Бо це прекрасна пора року. Коли можна діставати пледи, брати термоси, гарячу домашню випічку, дари природи (овочі та фрукти) і йти на пікнік. Коли можна насолоджуватися приємним теплим повітрям вдень та ранковою прохолодною вранці, коли вечірні прогулянки вже супроводжуються шорхотінням опалого листя під ногами. По традиції бібліотекарі прикрасили віконця в осінньому стилі, щоб всі, хто проходить повз обов'язково посміхнулися, а також захотіли завітати за приємними враженнями. Адже в бібліотеці "Преображенська", крім того, що є великий вибір класичної та сучасної літератури, часто проходять виставки, конкурси, розмовні клуби, перегляди мультфільмів, майстер-класи і навіть квести і безпрограшні лотереї! Осінь у стінах нашої бібліотеки обіцяє бути насиченою.




вівторок, вересня 03, 2024

День знань без повчань

2 вересня, у День знань, бібліотека "Преображенська" радо зустрічала своїх користувачів. І щоб настрій у всіх був бадьорий, піднесений і налаштований на позитив, працівники бібліотеки організували для них безпрограшну лотерею. Перед тим як взяти участь у розіграші призів, кожному учаснику було запропоновано на вибір пройти вікторину або бліц-опитування на шкільну тематику. Дітки залюбки відповідали на запитання і ділилися своїми враженнями про перший день у школі. А лотерейним виграшем були актуальні наразі канцелярські товари. Відбувся так званий День знань без повчань. Працівники бібліотеки побажали всім відмінного, насиченого, веселого та безпечного навчального року. Сподіваємося, що цей день запам'ятався дітлахам як яскраве свято, сповнене приємних вражень та неочікуваних сюрпризів.