пʼятницю, вересня 20, 2024

Химерний світ чарівних істот Дари Корній

Наша українська міфологія не поступається грецькій чи будь-якій іншій. Русалки, мавки, вовкулаки, домовики, чугайстри — ці міфічні істоти зачаровують і привертають увагу. У цьому мали змогу переконатися учасники розмовного клубу "Мова - це наша світлиця" на занятті, яке відбулося 18 вересня у бібліотеці "Преображенська". "Химерний світ чарівних істот у книгах Дари Корній" - такою була його тема. Звернулися до творчості цієї письменниці невипадково, адже вона протягом багатьох років збирала, вивчала і опрацьовувала українські вірування, легенди та перекази. На їх основі їй вдалося створити дивовижний світ чарівних істот, про який цікаво читати не тільки дітям, а й дорослим.
Учасники клубу залюбки послухали про містичних створінь, яких раніше навіть не знали. Адже про лісовика, мавку, домовика чули всі, а от про болібошку, повітрулю, зеркалицю, щезника, кумельгана та інших - навряд чи. І, як завжди, не обійшлося без загадок, ігрових вправ та завдань. А ще було запропоновано пограти у нову настільну гру, героями якої були теж чудернацькі істоти.
Час сплинув швидко, а зустріч вийшла цікавою та пізнавальною.
Сподіваємося, що цей захід стане для його учасників гарним підґрунтям для подальшого глибшого зацікавлення віруваннями та звичаями українського народу.

                             



Немає коментарів:

Дописати коментар