суботу, вересня 07, 2024

Школознавство

5 вересня, після літніх канікул, у бібліотеці "Преображенська" знову розпочав свою роботу розмовний клуб української мови, за яким так сумували його постійні учасники. Оскільки вересень - це початок нового навчального року, то і тема зустрічі була "Школознавство".
Безсумнівно дітям було цікаво дізнатися про історію виникнення шкіл в Україні, їх види в різні епохи, а також про предмети, які вивчалися в ті часи, методи викладання та види покарань, які існували в навчальних закладах. Відвідувачі розмовного клубу з неабияким інтересом слухали нову для них інформацію, коментували, ставили запитання. Їхній словниковий запас поповнився такими словами, як єзуїт, скрипторій, дидаскал. Звичайно ж дітлахів обурила інформація про існування покарань у навчальних закладах в ті часи. Порівнюючи умови навчання тоді і зараз, усі погодилися з тим, що їм пощастило навчатися в сучасній школі. 
Звісно, не обійшлося і без всіма улюблених ігрових вправ, завдань та настільної гри. Все це у комплексі з гумором забезпечило чудовий настрій, отримання неординарних знань і гарно проведений час у хорошій компанії.




Немає коментарів:

Дописати коментар