понеділок, червня 21, 2021

Книги, які надихають на добрі справи

   21 червня святкує свій день народження Галина Вдовиченко - українська письменниця, журналістка, володарка численних літературних нагород. Її книжками зачитуються малеча й дорослі. Легкі, оптимістичні, неймовірно людяні та добрі історії від Галини Вдовиченко нікого не лишають байдужими. Разом з її героями маленькі читачі вчаться товаришувати, співчувати, піклуватися та допомогати. 
  У нашій бібліотеці ви знайдете чимало книг цієї письменниці. А саме сьогодні ми хочемо вас познайомити з книжечками, що надійшли зовсім нещодавно від Українського інституту книги. 

Галина Вдовиченко "Котохатка"
Видавництво: Видавництво Старого Лева
Кількість сторінок: 40
Рекомендований вік: від 3 до 5 років, від 6 до 8 років


  Ця гарно ілюстрована книжечка розповість історію котячої дружби. Шестеро маленьких кошенят опинилися на вулиці, де їм холодно та голодно... Але таке життя не стало для пухнастиків приводом опустити лапки. Малюки радіють життю, вигадують веселі зимові ігри, а щоб легше пережити холодну зиму - разом будують хатку зі снігу.
  До речі, якщо ви вже читали "36 і 6 котів", то в "Котохатці" на вас чекатиме зустріч зі старими друзями. Якщо ж ще ні - то, можливо, це стане початком вашого знайомства з веселим котячим товариством. 

Галина Вдовиченко "Ліга непарних шкарпеток"
Видавництво: Видавництво Старого Лева
Кількість сторінок: 56

Рекомендований вік: від 6 до 8 років, від 9 до 12 років.

  Чи замислювались ви коли-небудь над тим, що відбувається зі шкарпетками, які лишаються без пари? Їхнє місце на смітнику? Ні! Шкарпетки категорично проти цього. У них теж є своє таємне життя, свої мрії та переживання, про які ми, люди, не здогадуємося. Тому розпаровані й непотрібні шкарпетки знаходять сенс життя у створенні спеціальної Ліги, завданням якої є захист кожного, хто потрапив у біду.
  Як і всі книги Галини Вдовиченко, "Ліга непарних шкарпеток" написана з гумором і без нудних повчань. Проте ця легка дитяча історія змушує замислитися над досить серйозними і важливими речами, як-от дружба, взаємодопомога, великодушність, ставлення до тих, хто поруч. І, можливо, після прочитання цієї книги ви іншими очима подивитесь на "мешканців" свого гардеробу, в результаті чого буде врятоване життя не однієї шкарпетки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар