четвер, липня 29, 2021

Книга місяця: липень 2021


  У липні місяці найбільшою популярністю серед наших читачів користувалися наступні книжки:

Джеронімо Стілтон "Льодовиковий період"
Видавництво: Ірбіс Комікси
Рекомендований вік: 6+
Кількість сторінок: 48
  Комікси про Джеронімо Стілтона подобаються не лише нашим читачам, їх полюбляють діти усього світу. Пригодницька серія стала світовим бестселлером, її переведено на 48 мов світу. Попри те, що книжки написано від імені головного героя, справжнім їх автором є італійська письменниця Елізабетта Дамі. 
  То хто ж такий Джеронімо Стілтон? Це особлива миша, яка працює головним редактором популярної газети "Гризун" та разом з друзями рятує світ від котів-піратів, які винайшли спосіб подорожувати у часі, щоб змінювати історію на свою користь. Спостерігаючи за їх пригодами, юні читачі легко і невимушено вивчають історію, дізнаються про життя та діяльність видатних людей.
  У книжці "Льодовиковий період" коти-пірати випадково опинилися у далекому минулому в часи зледеніння, коли наша планета перетворилася на крижану пустелю. Проте злодюжки не розгубилися і вирішили заробити грошей, впіймавши мамонта та відправивши його у наш час. Тож Джеронімо Стілтон та його друзі також відправляються в минуле, щоб завадити підступним планам котів. А у читачів під час подорожі з'явиться можливість дізнатися більше про неандертальців, їхній побут, а також зустрітися з мамонтом та шаблезубим тигром. 

Оля Русіна "Тридцять чотири сонячні дні і один похмурий"
Видавництво: Видавництво Старого Лева
Рекомендований вік: 9+
Кількість сторінок: 80
  Напрочуд легка й світла історія про літній відпочинок на березі моря. Розповідь ведеться від імені дівчинки Анни, яка живе в приморському містечку разом з братом Маркіяном. Одного спекотного дня вони знайомляться з ще однією Анною, яка приїздить сюди на відпочинок. І хоч у дівчаток однакове ім'я, але характер і життя - зовсім різні. Але це не заважає дітям потоваришувати і гарно провести 34 сонячні дні. Вони разом навчаються плавати, влаштовують детективне розслідування, переживають смертельні небезпеки та мріють про ночівлю на старому маяку... 
  Книга розрахована на підлітків, але також сподобається і тим дорослим, які хочуть зануритися у спогади про власне дитинство та дитячу дружбу.

Немає коментарів:

Дописати коментар