вівторок, грудня 27, 2022

Трилогія Бартімеуса

  Канікули - найкращий час, щоб поринути у читання, сповнене пригод, магії, дивовижних мандрів та цікавих персонажів. А що може бути краще, ніж одна захоплююча книга? Книжкова серія, яка складається з двійко-трійко, а то і більше книжок, завдяки чому можна довше не розлучатися з улюбленими героями. Тому запроваджуємо нову рубрику "Книжкові серії", де будемо знайомити вас з серіями книг, які є на поличках нашої бібліотеки. Сподіваємося, що кожен з вас знайде щось цікаве для себе. 
  Сьогодні до вашої уваги "Трилогія Бартімеуса" - підліткове фентезі від британського письменника Джонатана Страуда та українського видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Події відбуваються у сучасному альтернативному Лондоні, де правлять могутні маги, а поруч із звичайними людьми співіснують джини, сукуби, африти та інші магічні істоти. 

Книга 1. "Амулет Самарканда"

Дванадцятирічний Натанієль тільки-но починає свій шлях чарівника. Він потрапляє в учні до старого мага, але той не займається хлопчиком і вважає його повним нездарою. Прихована образа і бажання довести вчителю, що він помиляється, штовхають Натаніеля на ризикований вчинок. Підліток викликає цинічного та саркастичного джина Бартімеуса  і дає тому завдання - викрасти амулет у могутнього чарівника. Проте Натаніель навіть не здогадується, яку кашу заварює і чим це все обернеться для нього та інших...



 
Книга 2. "Око Голема"

Після подій першої книги минуло два роки. Натаніель тепер працює в міністерстві і допомає боротися з підпільною організацією "Спротив", яка хоче повалити владу чарівників. Саме в цей час місто починає трощити якась істота. Підозра падає на рух спротиву. Звісно, що амбіційний Натаніель спробує розібратися з цим, але для цього йому знову доведеться звернутися за допомогою до Бартімеуса. 

До речі, у другій книзі з'являється новий цікавий персонаж.




Книга 3. "Брама Птолемея"

Ця серія - саме той випадок, коли кожна наступна книга стає тільки краще. В фінальній частині на читачів чекають особистісний ріст героїв, динамічний перебіг подій, неочікувані повороти сюжету та грандіозна битва. 
Доля знову зведе воєдино головних героїв. Цього разу їм доведеться зіткнутися з  найбільшим злом в історії магії і одночасно поборотися з власними демонами.

Завітайте до бібліотеки - нам є що вам запропонувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар