четвер, листопада 02, 2023

Книга місяця: жовтень 2023

За традицією підбиваємо підсумки місяця, що минув. Отже, у жовтні найбільшою популярністю серед читачів користувалися наступні книжки:

Оксана Демченко “Будь собою”
Ілюстрації: Наталія Петрачкова
Видавництво: Ранок, 2020
Кількість сторінок: 24
Рекомендований вік: 3+


Ця книга не лише розважає, а й носить повчальний характер. Її створено з метою допомогти дитині подолати невпевненість у собі та позбутися певних комплексів. Зазвичай тому, хто чимось відрізняється від інших, доводиться стикатися із нерозумінням, глузуванням, упередженим ставленням. Саме так і сталося з кошеням Чорнишем - головним героєм цієї історії. Він народився чорним, ще й іншої породи, ніж його братик та сестричка. Через це з нього постійно кепкують. Але завдяки маминим порадам, йому вдасться змінити ставлення до себе і при цьому залишитися самим собою.
Також хочеться відмітити ілюстрації. Вони надзвичайно милі та яскраві. Малюнки неодмінно сподобаються малюкам та будуть заохочувати їх до читання.

Девід Вольямс “Велика втеча дідуся”
Ілюстрації: Тоні Росс
Видавництво: КМ-БУКС, 2019
Кількість сторінок: 416
Рекомендований вік: 9+


Зворушлива історія про безмежну любов онука до свого дідуся. Останній у часи Другої світової війни був пілотом Королівських військово-повітряних сил Великої Британії і пережив чимало зухвалих пригод. Про них старенький постійно розповідає малому онукові, а той може слухати їх вічність. Але з часом у дідуся починаються проблеми з пам'яттю, його свідомість все частіше плутає сьогодення з минулим. Рідні приймають рішення відправити дідуся до притулку для людей похилого віку, але Джек категорично проти. З цього й починаються шалені пригоди дідуся та онука.
Авторові вдалося поєднати кумедні ситуації із такими серйозними речами, як людяність, турбота про рідних, повага до людей похилого віку. Мабуть, через це вміння поєднувати комічне з серйозним, Девіда Вольямса називають новим Роальдом Далем, а його книги користуються великою популярністю у дітей та їхніх батьків.
Якщо ви ще не мали змоги познайомитися з творчістю цього автора, то мерщій до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар