суботу, червня 29, 2024

Книга місяця: червень 2024


Цього місяця лідерами за кількістю запитів стали наступні книги:

Анна Казаліс «Мишеня Тім. Мене ображають в дитячому садочку»
Видавництво: ПЕРО, 2022
Кількість сторінок: 32
Рекомендований вік: 3+
Коли батькам потрібно делікатно поговорити з дітками про їхні проблеми та страхи, на допомогу завжди прийдуть терапевтичні казки. На прикладі ситуацій та пригод, в які потрапляють герої цих казок, малеча отримає необхідний досвід і переконається, що долати труднощі - цілком реально.
Саме до таких книжечок відноситься і “Мишеня Тім”. Авторка розповідає про маленького, сміливого мишенятка, який збирається до дитячого садочка у нову групу. В його розумінні це так чудово і захопливо, адже будуть веселі ігри і нові знайомства. Проте очікування не виправдалися. Великий розпач охопив мишенятко, бажання ходити в садочок відпало. Проте підтримка рідних допомогла не тільки впоратися із життєвими труднощами, а й знайти друзів-однодумців.
Тож, якщо подібна ситуація знаходить відгук - обов’язково рекомендуємо до прочитання.

Анастасія Нікуліна «Сіль для моря, або Білий Кит»
Видавництво: Віват, 2019
Кількість сторінок: 224
Рекомендований вік: 13+

Ця книга про актуальну проблему сучасності - підлітковий булінг. А ще вона про дітей, дорослих та їхні неідеальні взаємовідносини.
Ліза - старшокласниця. Вона не знаходить спільної мови ані з батьками, ані з однокласниками. І в цей непростий період життя, з’являється незнайомець, який, ніби, так її розуміє і підтримує. Та чи щирий це друг? Дуже шкода, що вразливість Лізи заважає їй розрізнити хто справжній друг, а хто ворог.
Про книгу можна багато говорити, але її потрібно прочитати, обдумати, проаналізувати та зробити висновки наскільки важливо не наробити помилок під впливом почуттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар