вівторок, березня 17, 2015

МАЛЮЄМО ФЛОМАСТЕРАМИ



                             55 років від дня появи фломастерів




          Фломастер - різновид ручки для малювання широкими соковитими лініями, що має стрижень з фетру або повсті, насичений тушшю або чорнилом.

У 1960 році німецька фірма Edding, яка спеціалізувалася на виробництві фарб, олівців,чорнил, уперше в Європі випустила фломастер. Перший зразок був названий як маркер "Edding № 1", в якості його наконечника був використаний пресований повстяний матеріал. 17 березня 1960 року канцелярська компанія Pentel з Токіо виставила на продаж перші фломастери. Незабаром фломастери з наконечниками, виготовленими з фетру, представила і фірма Tokyo Stationery Company. Таким чином, 17 березня святкуємо День появи  фломастерів у продажу.




   В бібліотеці проходить День розмальовок, присвячений Дню появі фломастерів у продажу. Відвідувачі та читачі бібліотеки одержують інформацію про історію фломастерів, перші зразки яких з'явилися ще в Єгипті часів Тутанхамона. Діти згадують які види фломастерів є та з радістю поринули у процес малювання. Тематика малюнків була різною, але всі зроблені фломастерами. А, головне, у дітей чудовий настрій.









        Чарівні фломастери в умілих руках                                                                        

                     
                           








Немає коментарів:

Дописати коментар