суботу, березня 21, 2015

Гармонія мелодії і слів

 
Максим Тадейович Рильський
Видатний український поет, неперевершений     майстер художнього перекладу, дослідник фольклору, мистецтвознавець, мовознавець, активний громадський діяч.
Велика творча спадщина М.Т.Рильського. А ще була музика в його житті, його творчості. Максим Рильський був людиною широкого обдарування, мав непересічений хист імпровізатора. Вчив його фортепіаній грі славетний Микола Лисенко. Поет не раз акомпанував своєму другу  І.С.Козловському. Поета єднала творча дружба з колективом Київського театру опери та балету. Він створював, перекладав, редагував оперні лібретто. На вірші поета написані понад 300 пісень, романсів.
Полонений музикою Шопена, його чудовими вальсами, поет створює вірш "Шопен". У вірші він звертається до пана Фредеріка Шопена, дає естетичну оцінку вальсам, розповідає про силу впливу музики на поета. Ліричний герой у погоні за щастям, за любов'ю, захоплений красою жінки.
Своїм користувачам бібліотекарі представили виставку "Гармонія мелодії і слов". За основу ми взяли вірш М.Т.Рильського "Шопен". Одна частина виставки знайомить з біографією поета, його друзями, його творами. Друга частина присвячена Фредеріку Шопену, великому польському композитору. Пропонумо матеріали про його життя, музичну діяльність, дружбу з відомими особами, його велике кохання...
Бажаємо всім зацікавленим отримати задоволення від ознайомлення з життям і творчістю великого літератора і великого композитора.

Немає коментарів:

Дописати коментар