четвер, листопада 18, 2021

Я не боюсь сказати

  18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. 
  Діти — найбільш вразлива категорія осіб щодо сексуального насильства. Ключова проблема полягає в тому, що вони, потерпаючи від насильства, часто не усвідомлюють цього, або ж через сором і страх не розповідають про це. Як наслідок, права таких дітей не захищаються, а негативний ефект завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя
  Розуміючи це, Настя Мельниченко, громадська діячка, правозахисниця та в минулому журналістка, вирішила написати книгу для підлітків і на основі реальних історій багатьох людей розповісти про сексуальне насильство та шляхи боротьби з ним.

Настя Мельниченко "#ЯНеБоюсьСказати"
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 213

 Це дуже відверта книга. В ній не лише розповідається про різні види насильства (емоційне, сексуальне, фізичне, економічне, репродуктивне), але й пояснюється, що таке секс та які міфи існують довкола нього. Також приділяється увага необхідності вміти визначати особисті кордони та поважати кордони інших. Адже часто їх порушення передує насильству.
 Важливо знати що робити і як реагувати, якщо хтось постраждав. В книзі зібрано вказівки, коментарі та іншу корисну інформацію від правозахисників та правоохоронців. 
 Ми повинні також вміти не тільки попереджати насилля, але й бути уважними і чуйними до тих, хто бореться з наслідками пережитого. Поради психологів допоможуть зрозуміти, що відчувають ці люди і як допомогти їм відновити звичайний плин життя.   
  "#ЯНеБоюсьСказати"- серйозна книга. Читати її місцями може бути неприємно, боляче і травмуюче. Про це не хочеться думати, у це не хочеться вірити, але реальність така, що насильство є. Терпіти подібне і мовчати про це в жодному разі не варто. 
 Книгу можна рекомендувати не тільки підліткам, але і дорослим для того, щоб переосмислити багато чого у власному ставленні до описаних проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар