вівторок, листопада 30, 2021

Прогрес крокує повсякчас

   У наш час технології крокують вперед дуже стрімко. І ці нововведення створюються в більшій мірі з однією метою - полегшити життя людям. Україна теж не стоїть осторонь і активно займається підвищенням цифрової грамотності свого населення. Для цього сворено проект Дія. Цифрова освіта. Наша бібліотека входить в Мережу Хабів цифрової освіти, а бібліотекарі є амбасадорами цифрової освіти. 
  В рамках інформаційної компанії "Місяць цифрової грамотності" працівники нашої бібліотеки провели індивідуальні навчання з усіма, хто бажав вдосконалити свої знання комп'ютеру та вміння користуватися мережею Інтернет. Користувачі бібліотеки мали можливість отримати безкоштовний доступ до сайту Дія, зареєструватися та переглянути освітні серіали, а також отримати консультацію з роботи застосунку "Дія". Наші працівники теж перевірили свою компетентність з цифрової грамотності, пройшовши тестування.
  У той же час в приміщенні нашої бібліотеки була презентована виставка "Прогрес працює повсякчас". З представленої на ній літератури можна було дізнатися як працювати з комп'ютером й іншими гаджетами, як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших небезпек, що чатують на нас в онлайн-просторі. А для тих, хто не уявляє свого життя без комп'ютера, ми підібрали книжки, які допоможуть навчитися програмувати та створювати власні ігри й анімації.







Немає коментарів:

Дописати коментар