пʼятницю, січня 06, 2023

Арт-детектив

  Шанувальникам детективного жанру радимо звернути увагу на цю книжкову серію, яка нещодавно з‘явилась на поличках нашої бібліотеки. Це арт-детектив норвезького письменника Бйорна Сортланна від українського видавництва Nebo BookLab Publishing. Його особливістю є спрямованість на популяризацію мистецтва, а тому об‘єктами детективних розслідувань виступають відомі твори мистецтва. 
  В центрі сюжету - сім‘я Берґвіків, яка подорожує різними містами планети. До речі, мама - мистецтвознавець, а тато - письменник і пише путівники. Тому під час подорожей їхні діти (а разом з ними й читачі) дізнаються чимало цікавої інформації про витвори мистецтва, а також відомості про основні пам’ятки міст. Щоразу під час відпочинку Берґвіки виявляються втягнутими в якусь авантюру: їм доводиться протистояти небезпечним злодіям та шахраям, розплутувати інтриги, розгадувати загадки та таємниці. 
                                 
         Книга 1. Таємниця Венеції


Приїхавши до міста мрій, герої пройдуться площею Святого Марка, поплавають на гондолах, постоять під Мостом Зітхань … і стануть свідками викрадення роботи Пікассо.






 Книга 2. Таємниця Лондона


У місті туманів і дощів родина Берґвіків прогуляється біля Вестмінстерського абатства та Біг Бена, відвідає будинок на Бейкер-стріт та Тейт Модерн, а також візьме участь у пригодах, вартих самого Шерлока Холмса.




Книга 3. Таємниця Луксора


Щоб відчути романтику арабської країни, Берґвіки вирушають до спекотного Єгипту. Екскурсія пірамідами Каїру ще більше підігріває їхню цікавість, і вони, приставши на пропозицію незнайомця, їдуть за новими враженнями до Луксору. Саме з цього моменту починається все саме цікаве. 




Книга 4. Таємниця Нью-Йорка


Цього разу герої поїдуть до Америки, де побачать Мангеттен і П'яту авеню, відвідають оглядовий майданчик Емпайр-стейт-білдінг, Рокфеллерівський центр. Але звичайна прогулянка до Музею сучасного мистецтва обернеться для них на смертельний ризик. 






Станьте частиною команди та пориньте у світ карколомних пригод!

Немає коментарів:

Дописати коментар