четвер, серпня 10, 2023

Трилогія туману

Карлос Руїс Сафон - один з найбільш видаваних іспанських письменників у світі. Його безсумнівним успіхом вважається роман "Тінь вітру", що став найпопулярнішою книгою в Іспанії з часів "Дон Кіхота". Дебютом письменника був "Володар Туману", орієнтований на підліткову аудиторію. Успіх твору був очевидний, і численні схвальні рецензії стали тому підтвердженням, як і премія підліткової літератури "Едебе", яку отримав за нього автор. Після цього вийшло ще два романи - "Опівнічний палац" і "Вересневі вогні", які були згодом об'єднані в "Трилогію туману". Зовсім нещодавно ця трилогія з'явилася на поличках бібліотеки "Преображенська" і тепер у наших читачів теж є можливість познайомитися з творчістю автора.

Карлос Руїс Сафон "Трилогія Туману"
Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля, 2022
Рекомендований вік: 18+
Кожна з книжок  - це самостійна і незалежна одна від одної історія. Єднає їх лише містична атмосфера. Ці книги написано для юнацтва і сподобаються вони любителям пригодницьких романів з елементами містики та жахів.

Книга 1. "Володар Туману"
Кількість сторінок: 192 

Події відбуваються на узбережжі тихого містечка, куди переїздить родина Карвер. В їхньому новому будинку починають відбуватися дивні речі. 13-річний Макс, його старша сестра Алісія та новий друг Роланд вирішують з'ясувати всі таємниці цього дому та сім'ї, що жила тут раніше. 


Книга 2. "Опівнічний Палац"
Кількість сторінок: 304

Цього разу події переносять читачів до Калькутти у далекий 1932 рік. По досягненні 16-річного віку вихованці притулку, а серед них і Бен, повинні покинути його, щоб жити дорослим життям самостійно. Але підлітки ще не готові до розставання. Вночі у старому покинутому будинку вони влаштовують таємну зустріч. Саме тоді Бен зробить відкриття, яке приголомшить його і назавжди змінить життя.

Книга 3. "Вересневі вогні"
Кількість сторінок: 256 

Після смерті батька 15-річна Ірен разом з сім'єю переїздить до Нормандії. Мама дівчинки отримує роботу в розкішному маєтку видатного механіка та інженера Лазаруса Жана. Останній тримає безліч власноруч створених іграшок у своєму помешканні, від чого воно здається загадковим та моторошним. Зовсім скоро Ірен та її брат Доріан розуміють, що це не просто плід їхньої уяви, а в маєтку і справді відбувається дещо дивне. А однієї ночі, коли пробуджується Тінь, вся їхня сім'я опиняється у справжній небезпеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар