суботу, серпня 19, 2023

Темні матерії

Подобається читати про подорожі світами? Тоді варто звернути увагу на трилогію від сучасного британського письменника з оригінальною ідеєю та втіленням. Суть її полягає у тому, що кожна людина має свого деймона - своєрідне втілення душі. Він набуває вигляду тварини і, поки дитині не виповниться 12 років, може змінюватися в залежності від навколишнього середовища чи настрою господаря. Вже після того, як проходить період дорослішання, його вигляд залишається незмінним. Людина не може обирати свого деймона. Він повинен відображати її сутність і постійно знаходитися поруч з нею. 

Філіп Пуллман, трилогія "Темні матерії"
Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля, 2008
Рекомендований вік: 12+


Книга 1. Північне сяйво
Кількість сторінок: 399

Дванадцятирічна Ліра разом зі своїм деймоном Пантелеймоном живе в Оксфорді при одному із коледжів. Вона не надто переймається наукою. Їй більше подобається гратися чи влаштовувати бійки зі своїми однолітками. Але все змінюється одного дня, коли до коледжу приїжджає її дядько - могутній лорд Ізраель. Випадково Ліра підслуховує розмову і дізнається таємниці, які згодом приведуть її до далекої та небезпечної Півночі. 


Книга 2. Магічний ніж
Кількість сторінок: 351

У цій частині трилогії відважна Ліра потрапляє до нового світу і моторошного міста Ситагаз. В ньому живуть виключно діти, бо на душі дорослих полюють жахливі примари. Тут дівчинка зустрічає звичайного хлопчика Віла, який теж потрапляє сюди, розшукуючи свого батька. Ліра береться допомагати своєму новому знайомому. Відтепер їхня подорож триватиме разом. Вони пройдуть через безліч небезпек та випробувань і розкриють страшну таємницю. 


Книга 3. Янтарне скло
Кількість сторінок: 479

В завершальній частині трилогії подорожі світами продовжуються. Головні герої - Ліра та Віл дорослішають, закохуються, знаходять свій життєвий шлях... Ну і звісно рятують світ, та не один, а мільйони світів.


Немає коментарів:

Дописати коментар