середу, квітня 01, 2020

Міжнародний день птахів


  В 1906 році було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. З того часу щороку 1-го квітня в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера" відзначається Міжнародний день птахів. Цей день є хорошим приводом, щоб привернути увагу громадськості до вивчення та збереження птахів, а також поширенню наукових знань про них.
 Ми також, користуючись нагодою, хочемо порекомендувати читачам добірку книжок з фонду нашої бібліотеки. 
 

Книги автора Ігоря Землянських "Наші птахи" вийшли у видавництві "Богдан". Перша книга - в 2004 році. Книга друга - в 2006 році. Вони знайомлять з птахами, які вибрали  своїм місцем мешкання наш край. Книги з чудовими ілюстраціями. Радимо читати всією родиною.







Наталі Торджман "Дивовижні птахи". Видавництво Viva. 2019.
Книга розкриває пташині таємниці.
Як упізнати птаха? Чому він співає? Із яких матеріалів ластівка будує своє гніздечко?



























Василь Шкляр "Залишенець. Чорний ворон". Видавництво "Клуб сімейного дозвілля", 2014.
Тут птах радше спостерігач, однак, певною мірою він уособлює долю і фатум. "На сусідньому дубі давно вже прокинувся старезний чорний ворон... Воронові  було вже двісті сімдесят літ, проте він досі не стомився спостерігати за людськими дивацтвами і намагався ставитися до них з розумінням".








Всеволод Нестайко "Пригоди журавлика". Видавництво "Ранок", 2018.
Розповість про життєрадісного журавлика, який вирушає в Київ для того, щоб визволити свого друга. Сміливість, відважність, добре серце головного героя не залишать читачів байдужими.















Ганс Крістіан Андерсен "Гидке качення". Видавництво "Веселка", 1985.
 Бідне каченя не знало куди подітись. Його пригнічував власний гидкий вигляд і те, що воно було посміховищем цілого пташиного двору. Качки скубли його, кури клювали, а дівчинка, яка годувала птахів, штовхала його ногами... Багато прикрощів зазнало каченя, але все закінчилося чудесним перетворенням  гидкого каченя в прекрасного лебедя.



Галина Вдовиченко "Чорна-чорна курка". Видавництво Старого Лева, 2018.
Книжка про те, що звичайна домашня курка може виявитися непересічною птахою. Ця курка мріє літати, і робить усе, щоб здійснити свою мрію. А ще вона дотепна, допитлива, енергійна та весела. Тож заряд позитиву вам гарантовано!











Ігор Калинець "Данка і Крак". Видавництво Старого Лева, 2018.
Книжка про дружбу дівчинки та птаха. Але цей птах незвичайний. Він вміє розмовляти та знає багато цікавих історій.


 В бібліотеці "Преображенська" є великий вибір науково-популярної та художньої літератури про птахів. Сподіваємося, що вона буде мати попит серед наших користувачів.














Немає коментарів:

Дописати коментар