середу, квітня 29, 2020

Танець - мова, яку розуміє весь світ


Будучи мовою тіла, танець висловлює почуття, демонструє емоції. Він робить це навіть яскравіше і образніше, ніж звичайні слова. Мабуть, цим і пояснюється його шалена популярність у всьому світі. В Міжнародний день танців пропонуємо вашій увазі підбірку цікавих фактів про цей вид мистецтва.

Першу Академію танців в Європі відкрив в 1661 році в Парижі Людовик XIV (Король-Сонце), який був затятим танцюристом. І саме в той час з'явилися перші професійні танцюристи.
Ті, хто вважають, що полька - це національний танець поляків, сильно помиляються. Назва танцю не має жодного відношення ні до Польщі, ні до польского народу. Придумали танець чехи, які обожнюють запальні танці. А оскільки в ньому використовуються укорочені, ніби півкроки, його і назвали полька, що в перекладі з чеської означає половинка
Зачувши звуки сіртакі, багато хто згадує оливкові гаї, Богів з Олімпу та Грецію. Але, всупереч поширеній думці, сіртакі - це не народний танець жителів Греції і з'явився він у 1964 році. Це творіння композитора і хореографа кінофільму "Грек Зорба". До речі, за задумом творців, в танці мали бути елементи зі стрибками. Але оскільки актор, який повинен був виконувати танець, незадовго до зйомок зламав ногу, стрибки замінили на більш плавні рухи - саме ті, які відомі зараз у всьому світі.

Маловідомий той факт, що спочатку танго в парі танцювали лише чоловіки. Це був своєрідний танець-поєдинок, під час якого суперники боролися за увагу жінок.

Уявляєте в Індії існує спеціальний трактат, в якому розписано всю техніку виконання індійського танцю, а саме: 36 різноманітних поглядів, 13 рухів голови, 7 рухів брів та 6 рухів носом.
Єгипетські танцівниці, які виконують танець живота, є одним із головних наповнювачів державного бюджету. Щороку вони сплачують до державної скарбниці майже 300 млн. доларів. Більше них приносить бюджету тільки Суецький канал, туристичні фірми та експортери нафти і бавовни.

У 2008 році перший в світі незвичайний танцпол відкрився в Роттердамі (Швеція). У плитку на підлозі були вбудовані пружини, підключені до генераторів. Що активніше люди танцювали, тим більше пружини стискалися, виробляючи енергію, яка надходила до світлодіодних ліхтарів у підлозі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар