субота, жовтня 26, 2024
Не борщем єдиним: забуті українські страви
Їжа - це також мова, яка розповідає про нас. Українська народна кухня створювалася протягом багатьох віків, і певною мірою передає соціальні-побутові та кліматичні умови, в яких перебував український народ в ході свого історичного розвитку, відображає його звичаї та смаки. Тому чергове заняття розмовного клубу "Мова - це наша світлиця" у бібліотеці "Преображенська" було присвячене стравам української національної кухні. Ця тема нікого не залишила байдужим. Усі учасники клубу залюбки пригадали назви своїх улюблених та популярних українських страв. А бібліотекарі, зі свого боку, розповіли їм про доволі незвичайні та подекуди забуті національні наїдки та смаколики. Також дітлахам було запропоновано відібрати із представлених овочів і злаків ті, що потрібні для приготування певної страви. Не забули звернутися і до української народної творчості про їжу: відгадували загадки, з'єднували прислів'я, пригадували приказки, потішки та примовки. Проведений захід засвідчив, що українська кухня - багатогранна і дуже різноманітна. І хоч неможливо передати словами смак українських страв, але про це варто говорити. Адже наша національна кухня - це така ж культурна спадщина, як мова, література і мистецтво.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар